Rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

Ingredienser

( Ca. 18 stk. )

  • 250 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 200 gramrabarber
  • 200 gramsukker
  • 300 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 2 tskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramhvid chokolade
  • 200 grammarcipan
  •  muffinforme
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De her svampede rabarbermuffins er altså mega lækre - vi siger det bare! Vi har kræset lidt ekstra for den bette muffin med både marcipan og hvid chokolade, som giver et sødt modspil til de lidt sure rabarber. Mums - og god fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid, da det helst skal ha' stuetemperatur. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skær top og bund af rabarberne, rens dem grundigt og skær dem i små stykker. Altså rabarberne - ikke top og bund! Læg rabarberstykkerne i en dyb tallerken, hæld 1/4 af sukkeret over og lad dem trække.

3. Bland mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål. Hak hvid chokolade fint og gem det til senere.

4. Riv marcipanen på den fine side af et rivejern. Pisk det sammen med smør og resten af sukkeret i en tom skål, tilsæt æggene et af gangen og pisk videre til massen er luftig. Vend herefter rabarberstykker, hvid chokolade og melblandingen i marcipanblandingen.

5. Hæld dejen i muffinforme - husk kun at fylde dem halvt op, da de hæver i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne på toppen og der ikke hænger dej ved, når du prikker i muffinsene med en strikkepind eller en tandstik. Lad dem køle af, inden du tager dem ud af formene.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Der er masser af tage fat på! Lad dine børn være med til at skære rabarber i små stykker. De kan også hakke chokolade (køb i så fald lidt ekstra, så er der kan prøvesmages undervejs). Lad dem også være med til at røre dejen sammen og hælde i forme.

Du kan sagtens bage disse muffins udenfor rabarbersæsonen. Så køber du bare rabarber på frost.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre