Rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

Ingredienser

( Ca. 18 stk. )

  • 250 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 200 gramrabarber
  • 200 gramsukker
  • 300 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 2 tskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramhvid chokolade
  • 200 grammarcipan
  •  muffinforme
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De her svampede rabarbermuffins er altså mega lækre - vi siger det bare! Vi har kræset lidt ekstra for den bette muffin med både marcipan og hvid chokolade, som giver et sødt modspil til de lidt sure rabarber. Mums - og god fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid, da det helst skal ha' stuetemperatur. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skær top og bund af rabarberne, rens dem grundigt og skær dem i små stykker. Altså rabarberne - ikke top og bund! Læg rabarberstykkerne i en dyb tallerken, hæld 1/4 af sukkeret over og lad dem trække.

3. Bland mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål. Hak hvid chokolade fint og gem det til senere.

4. Riv marcipanen på den fine side af et rivejern. Pisk det sammen med smør og resten af sukkeret i en tom skål, tilsæt æggene et af gangen og pisk videre til massen er luftig. Vend herefter rabarberstykker, hvid chokolade og melblandingen i marcipanblandingen.

5. Hæld dejen i muffinforme - husk kun at fylde dem halvt op, da de hæver i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne på toppen og der ikke hænger dej ved, når du prikker i muffinsene med en strikkepind eller en tandstik. Lad dem køle af, inden du tager dem ud af formene.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Der er masser af tage fat på! Lad dine børn være med til at skære rabarber i små stykker. De kan også hakke chokolade (køb i så fald lidt ekstra, så er der kan prøvesmages undervejs). Lad dem også være med til at røre dejen sammen og hælde i forme.

Du kan sagtens bage disse muffins udenfor rabarbersæsonen. Så køber du bare rabarber på frost.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre