Ratatouille med kidneybønner og bulgur

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  bulgur
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksquash
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 fedhvidløg
  • 2 tskfrisk eller tørret timian
  • 20 gramrød pesto
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ratatouille er en klassiker i det franske køkken - og i filmen af samme navn! Her vover vi pelsen og pepper den originale opskrift ekstra op med kidneybønner, champignon og rød pesto, og serverer retten med bulgur - du kan dog også bare bruge fuldkornsris eller -pasta. Det er både nemt og smager virkelig godt - selvom retten er helt uden kød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.

2. Rens og skyl champignon, squash, og aubergine. Skræl løget og skær aubergine, løg og squash i tern. Skær champignonerne i kvarte.

3. Steg nu grøntsagerne i olivenolie i en gryde i 5-7 minutter, mens du rører det bedste, du har lært.

4. Tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, presset hvidløg, timian og lidt rød pesto - tilsæt lidt ad gangen og smag til undervejs.

5. Rør godt rundt og lad hele herligheden simre i 10-15 min. eller mere. Jo længere tid, du lader ratatouillen hygge sig på komfuret, jo blødere bliver grøntsagerne. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere pesto.

6. Servér ratatouillen i dybe tallerkener med ris i bunden, ratatouille på toppen og lidt friskhakkede grønne krydderurter, hvis du har den slags på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år. Du kan også servere lidt ketchup til for dem, der har lyst.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre