Ratatouille med kidneybønner og bulgur

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 grambulgur
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksquash
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 fedhvidløg
  • 2 tskfrisk eller tørret timian
  • 20 gramrød pesto
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ratatouille med kidneybønner og bulgur

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Ratatouille er en klassiker i det franske køkken - og i filmen af samme navn! Her vover vi pelsen og pepper den originale opskrift ekstra op med kidneybønner, champignon og rød pesto, og serverer retten med bulgur - du kan dog også bare bruge fuldkornsris eller -pasta. Det er både nemt og smager virkelig godt - selvom retten er helt uden kød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 grambulgur
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksquash
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 fedhvidløg
  • 2 tskfrisk eller tørret timian
  • 20 gramrød pesto
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.

2. Rens og skyl champignon, squash, og aubergine. Skræl løget og skær aubergine, løg og squash i tern. Skær champignonerne i kvarte.

3. Steg nu grøntsagerne i olivenolie i en gryde i 5-7 minutter, mens du rører det bedste, du har lært.

4. Tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, presset hvidløg, timian og lidt rød pesto - tilsæt lidt ad gangen og smag til undervejs.

5. Rør godt rundt og lad hele herligheden simre i 10-15 min. eller mere. Jo længere tid, du lader ratatouillen hygge sig på komfuret, jo blødere bliver grøntsagerne. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere pesto.

6. Servér ratatouillen i dybe tallerkener med ris i bunden, ratatouille på toppen og lidt friskhakkede grønne krydderurter, hvis du har den slags på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år. Du kan også servere lidt ketchup til for dem, der har lyst.

7. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre