Ratatouille med kikærter, ovnstegte kartofler og tzatziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 0.5 stksquash
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 spskbalsamicoeddike
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramgræsk yoghurt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ratatouille er en lækker grøntsagsgryde, der kan spises sammen med kød, fisk eller bare som den er. Her har vi tilføjet kikærter i ratatouillen og serveret den sammen med sprøde ovnstegte kartofler og tzatziki. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varm luft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Skyl squashen, auberginen og peberfrugten. Skræl løg og hvidløg. Skær squash, aubergine, peberfrugt og løg i små tern og hak hvidløget fint.

4. Varm en dyb pande eller gryde op med olivenolie og steg grøntsagerne heri i ca. 5-7 min.

5. Tilsæt skyllede kikærter, hakkede tomater, tørret oregano og eddike. Smag til med salt og peber.

6. Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Vend agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

7. Server ratatouillen med kikærter, sprøde ovnstegte kartofler og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne og røre tzatzikien sammen. Ekstra smag: Vend lidt kapers i ratatouillen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre