Regnbuefarvet roulade med flødeskum og marmelade

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Dej
  • 4 stkæg
  • 150 gramsukker
  • 150 gramhvedemel
  • 1 spskvanillesukker
  • 0.5 spskbagepulver
  •  salt
  •  frugtfarve
  • Fyld og pynt
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 2 spsksukker
  • 150 gramjordbærmarmelade
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Roulade er en fantastisk klassiker, som ikke er særlig svær at lave. I denne udgave har vi tilføjet frugtfarve for at give den et børnet udtryk. Dette kan sagtens undlades. Vi har fyldt den med flødeskum og marmelade. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

2. Pisk flødeskum stift, så den er klar til senere.

3. Pisk æggene luftigt, tilsæt sukker og pisk videre til massen er lys og luftig.

4. Bland de tørre ingredienser sammen: mel, vanillesukker, bagepulver, lidt salt og vend det i æggemassen. Del dejen i 3-5 forskellige skåle og tilsæt frugtfarve i de farver, du ønsker.

5. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld de forskellige farver skiftevist på bagepladen, så rouladen bliver stribet i forskellige farver. Bag kagen i 5 minutter.

6. Hæld sukker på et stykke bagepapir. Når rouladen kommer ud af ovnen, skal den straks over på bagepapiret med sukker. Vend oversiden af rouladen ned på sukkeret og fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir.

7. Smør et lag marmelade på rouladen og top med flødeskum og rul rouladen stramt sammen. Det er vigtigt at rouladen stadig er lun, da rouladen dermed ikke sprækker.

8. Skær enderne af og server rouladen i skiver. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æg og sukker sammen. De kan også piske flødeskum og komme fyld i kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre