Regnbuekage med M&M's - perfekt til fødselsdagen

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 3 stkæg
  • 300 gramsukker
  • 100 grambrun farin
  • 2 dlrapsolie
  • 2.5 dlkærnemælk
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 300 gramhvedemel
  • 7 spskkakaopulver
  • 0.5 spskbagepulver
  • 0.2 spsknatron
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.25 spsksalt
  •  bagepapir
  • Glasur og pynt
  • 200 gramflormelis
  • 0.5 stkøkologisk appelsin
  • 300 gramMogMs
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Regnbuekage med M&M's - perfekt til fødselsdagen

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Er dine børn også gået amok i regnbue- og enhjørninge-tema? Så er denne kage helt perfekt! Til weekendhygge eller fødselsdagen. Selve kagen er en chokoladekage med lækker appelsinglasur, der pyntes med M&M's i alle regnbuens farver. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 3 stkæg
  • 300 gramsukker
  • 100 grambrun farin
  • 2 dlrapsolie
  • 2.5 dlkærnemælk
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 300 gramhvedemel
  • 7 spskkakaopulver
  • 0.5 spskbagepulver
  • 0.2 spsknatron
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.25 spsksalt
  •  bagepapir
  • Glasur og pynt
  • 200 gramflormelis
  • 0.5 stkøkologisk appelsin
  • 300 gramMogMs

Fremgangsmåde

Kagedej

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker. Tilsæt herefter olie, kærnemælk og kaffe.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kakaopulver, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt. Tilsæt den tørre blanding i æggeblandingen og rør det hele godt sammen.

4. Hæld dejen i en rund springform eller bageform beklædt med bagepapir - bageformen skal være ca. 25-30 cm i diameter.

5. Bag kagen i ca. 35-40 minutter. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej fast, når du prikker i den med en strikkepind.

6. Lad kagen køle af og skær den over på midten, så du har to halvmåner.

Glasur og pynt

7. Bland flormelis med revet appelsinskal og saften fra appelsinen. Tilsæt evt lidt vand, hvis glasuren er for tør.

8. Smør et lag glasur på toppen af den ene "halvmåne" og læg den anden ovenpå. Kagen kan enten stå oprejst eller ligge ned.

9. Fordel glasuren på kagen og tryk forsigtigt chokoladeknapperne i glasuren, så det ligner en regnbue - både på toppen af kagen og på siderne.

10. Når du skærer i kagen, skal stykkerne nok være lidt tynde, da kagen er ret høj. Kagen kan opbevares i køleskabet i en dags tid. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også hjælpe med at pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre