Risengrød i mikroovn med jordbærkompot og ristede valnødder

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 20 gramsmør
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlmælk
  •  salt
  • Jordbærkompot
  • 400 gramfrosne jordbær
  • 20 gramsukker
  • 1 spskvand
  • Topping
  • 50 gramvalnødder
  • 50 gramsukker
  • 0.5 spskstødt kanel
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Traditionen tro skal der risengrød på bordet i december måned! Vi har lavet en lynhurtig udgave i mikroovnen, men har du ekstra tid, kan du også lave den på komfuret. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i fem minutter.

2. Tag skålen ud - pas på, den kan være varm! Tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den syv minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid.

3. Tag herefter grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 22 minutter, til den er lind og lækker.

Jordbærkompot

4. Kom de frosne jordbær i en gryde sammen med sukker og vand. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 10-15 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til med lidt sukker.

Topping

5. Rist til sidst hasselnødderne på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Hak dem i mindre stykker.

6. Server grøden med jordbærkompot, ristede hasselnødder og kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave kompotten. De kan også blande kanelsukker sammen og dække bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre