Risengrød med græskarkompot

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  salt
  • Græskarkompot
  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 1 stkæble
  • 1.5 dlvand
  • 4 tskvanillesukker
  • 1 tskstødt kanel
  • 50 gramsukker
  • 50 gramvalnødder
  •  salt
  •  citron
  •  hvidtøl
  •  rød saftevand
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vores klassiske risengrød toppet med lækker kompot af æble og hokkaidogræskar. En lækker og anderledes udgave af julefavoritten - husk nisseøl og rød saftevand. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Bring vandet i kog i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælken og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Græskarkompot

2. Imens grøden koger, kaster du dig over kompotten. Altså. På den ikke-fysiske måde! Skræl græskar og æbler og fjern kernerne. Skær begge dele i tern.

3. Bring æbler og græskar i kog i en gryde sammen med vand, vanillesukker, kanel og sukker og lad det simre indtil grøden er færdig. Husk at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke koger tør. Tilsæt i så fald en smule mere vand.

4. Når kompotten er kogt ud, smager du den til med lidt salt, citronsaft og evt. mere sukker, hvis du synes.

5. Server grøden med kompot og valnødder på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til!

6. Velbekomme!

Tip

Har du lidt tid tilovers, så rist valnødderne i lidt akaciehonning på en pande og lad dem køle af på en tallerken, inden du hakker dem groft. Gem lidt risengrød og topping til ungernes madpakker, hvis de skal i skole eller institution dagen derpå - det er altid et hit!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre