Risengrød med pære og græskarkerner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  rød saftevand
  •  hvidtøl
  •  salt
  • Pærekompot og kerner
  • 3 stkpære- á ca. 150 gram
  • 0.5 dlvand
  • 25 gramsukker
  • 1 stkvaniljestang
  • 0.5 stkcitron
  • 25 gramgræskarkerner
  •  smør
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risengrød med pære og græskarkerner

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Risengrød smager fantastisk og er en favorit hos rigtig mange unger. Og selvom grøden er en klassiker til jul, er den altså også virkelig god resten af året - med forskellig topping. Her har vi brugt lækker pærekompot og smørristede græskarkerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  rød saftevand
  •  hvidtøl
  •  salt
  • Pærekompot og kerner
  • 3 stkpære- á ca. 150 gram
  • 0.5 dlvand
  • 25 gramsukker
  • 1 stkvaniljestang
  • 0.5 stkcitron
  • 25 gramgræskarkerner
  •  smør
  •  salt

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Bring vandet i kog i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælken og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Pærekompot og kerner

2. Vask pærerne, fjern kernehusene og skær kødet i tern. Læg ternene i en gryde sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen og bring det hele i kog. Lad kompotten simre under låg til risengrøden er færdig, og pærerne er kogt bløde. Røg jævnligt og hold øje med, at gryden ikke koger tør. Tilsæt i så fald en smule mere vand. Smag kompotten til med lidt citronsaft, en smule salt og evt. mere sukker og vanilje, hvis du synes.

3. Imens grød og kompot koger, smelter du lidt smør på panden. Tilsæt kernerne og lad dem riste i smørret, mens du rører jævnligt, til kernerne har taget farve. Drys med lidt sukker til sidst (efter smag og behag) og stil kernerne til side og lad dem køle lidt af.

4. Server grøden med kompot og kerner på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til!

5. Velbekomme!

Tip

Pærer har forskellig størrelse. Dem, vi har brugt til kompotten, vejede ca. 150 gram pr. styk.
Vær opmærksom på, at mængden af mælk er angivet i deciliter. Og husk i øvrigt at gemme lidt risengrød og topping til ungernes madpakker, hvis de skal i skole eller institution dagen derpå - de vil elske dig for det :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre