Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
10 min
Jubii: Risengrød til aftensmad! Vi laver en klassisk risengrød i mikroovnen for at spare tid, men du kan også lave den i en gryde. Vi serverer grøden med smørstegte æbler. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Risengrød
- 3 dlvand
- 2 spsksmør
- 250 gramgrødris
- 15 dlsødmælk
- salt
- Smørstegte æbler
- 4 stkæbler
- smør
- vaniljesukker
- sukker
- stødt kanel
Fremgangsmåde
Risengrød
1
Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i 5 minutter. Du kan også lave grøden i en gryde efter anvisningen på pakken - det tager bare lige ekstra tid.2
Tag skålen ud (pas på - den kan være varm), tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den 7 minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid.3
Tag grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 20 minutter, til den er lind og lækker.Smørstegte æbler
4
Vask æblerne og fjerne kernerne. Skær æblerne i både og steg dem på en pande i lidt smør. Lad dem stege i ca. 10 minutter. De må gerne have lidt bid. Smag til med lidt vaniljesukker, sukker og kanel.5
Server grøden med smørstegte æbler og evt. lidt kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i både. De kan også blande kanelsukker og dække bord.