Risengrød med smørstegte æbler og kanelsukker

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlsødmælk
  •  salt
  • Smørstegte æbler
  • 6 stkæbler
  •  smør
  •  stødt kanel
  •  vanillesukker
  •  sukker
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Jubii: Risengrød til aftensmad! Vi laver en klassisk risengrød i mikroovnen for at spare tid, men du kan også lave den i en gryde. Vi serverer grøden med smørstegte æbler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i 5 minutter. Du kan også lave grøden i en gryde efter anvisningen på pakken - det tager bare lige ekstra tid.

2. Tag skålen ud (pas på - den kan være varm), tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den 7 minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid.

3. Tag grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 20 minutter, til den er lind og lækker.

Smørstegte æbler

4. Vask æblerne og fjerne kernerne. Skær æblerne i både og steg dem på en pande i lidt smør. Lad dem stege i ca. 10 minutter. De må gerne have lidt bid. Smag til med lidt vanillesukker, sukker og kanel.

5. Server grøden med smørstegte æbler og evt. lidt kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i både. De kan også blande kanelsukker og dække bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre