Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Risotto er super nem aftensmad. Den kan varieres i det uendelige og smager bare virkelig godt. Vi har lavet en vegetarudgave med svampe, ærter og forårsløg. Er dine børn ikke så meget til svampe, kan du holde fyldet adskilt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1.5 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 200 gramchampignon
- 6 stkforårsløg
- 100 gramrevet parmesan
- 1 fedhvidløg
- 300 gramrisottoris
- 0.5 spsktørret timian
- 2 dlhvidvin
- 250 gramfriske eller frosne ærter
- 0.25 stkøkologisk citron
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne. Rens og skyl champignoner og forårsløg. Skær champignonerne i kvarte og skær forårslågene i mundrette bidder på skrå. Riv parmesanen groft på et rivejern og stil det hele til side.2
Steg 2/3 af forårsløgene sammen med presset hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde i et par minutter ved middel varme. Tilsæt risottoris og timian og rør videre i et minut eller to, så det ikke brænder på. Tilsæt vin under omrøring og rør, til risen har absorberet næsten al væsken.3
Tilsæt nu bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid.4
Steg champignonerne på en pande i lidt olivenolie - husk at krydre med salt og peber. Tilsæt frosne bønner og steg, til de er gennemvarme. Stil bønner og champignoner til side.5
Tag risottoen af varmen og tilsæt champignoner, ærter, revet citronskal og revet parmesanost. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft.6
Server i dybe tallerkener med ekstra forårsløg, revet parmesan og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære forårsløg. De kan også skylle og skære champignonerne i kvarte.
Du behøver ikke købe ægte parmesan. Vælg evt. Grana Padano. Det er billigere og smager næsten ligesom den ægte vare. Og snit gerne lidt gnavergrønt og server til risottoen. F.eks. gulerødder, agurk, radiser, cherrytomater, bladselleri eller lignende.