Risotto med svampe, forårsløg og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 200 gramchampignon
  • 6 stkforårsløg
  • 100 gramrevet parmesan
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 dlhvidvin
  • 250 gramfriske eller frosne ærter
  • 0.25 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risotto med svampe, forårsløg og ærter

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Risotto er super nem aftensmad. Den kan varieres i det uendelige og smager bare virkelig godt. Vi har lavet en vegetarudgave med svampe, ærter og forårsløg. Er dine børn ikke så meget til svampe, kan du holde fyldet adskilt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.5 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 200 gramchampignon
  • 6 stkforårsløg
  • 100 gramrevet parmesan
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 dlhvidvin
  • 250 gramfriske eller frosne ærter
  • 0.25 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne. Rens og skyl champignoner og forårsløg. Skær champignonerne i kvarte og skær forårslågene i mundrette bidder på skrå. Riv parmesanen groft på et rivejern og stil det hele til side.

2. Steg 2/3 af forårsløgene sammen med presset hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde i et par minutter ved middel varme. Tilsæt risottoris og timian og rør videre i et minut eller to, så det ikke brænder på. Tilsæt vin under omrøring og rør, til risen har absorberet næsten al væsken.

3. Tilsæt nu bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid.

4. Steg champignonerne på en pande i lidt olivenolie - husk at krydre med salt og peber. Tilsæt frosne bønner og steg, til de er gennemvarme. Stil bønner og champignoner til side.

5. Tag risottoen af varmen og tilsæt champignoner, ærter, revet citronskal og revet parmesanost. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft.

6. Server i dybe tallerkener med ekstra forårsløg, revet parmesan og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære forårsløg. De kan også skylle og skære champignonerne i kvarte.

Du behøver ikke købe ægte parmesan. Vælg evt. Grana Padano. Det er billigere og smager næsten ligesom den ægte vare. Og snit gerne lidt gnavergrønt og server til risottoen. F.eks. gulerødder, agurk, radiser, cherrytomater, bladselleri eller lignende.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre