Ristede græskarkerner

Ingredienser

( 1 portion )

  •  kerner fra græskar
  •  allroundkrydderi
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Ristede græskarkerner

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Ristede græskarkerner smager virkelig godt. Og hvis du i forvejen laver mad med græskar, eller bare er i gang med at lave græskarlygter til Halloween, så lad være med at smide kernerne ud. Du kan lave dem til dine helt egne lækre snacks!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  kerner fra græskar
  •  allroundkrydderi
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Fjern alle kernerne fra græskarret med en ske. Brug nu fingrene til at fjerne alt det overskydende græskarkød fra kernerne. Det er nemmest, hvis du hælder kernerne i en skål med vand og "masserer" kødet af med fingrene. Det er umuligt at fjerne alt kødet, og det gør heller ikke noget, hvis der sidder lidt tilbage. Det er i øvrigt rimelig kedeligt og en af de arbejdsopgaver hvor det som forældre er helt okay at supplere med en hurtig omgang børnearbejde ;o)

3. Tør græskarkernerne i et rent viskestykke og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en slat olivenolie og allroundkrydderi - eller hvad du nu har lyst til og har i skufferne. Bag græskarkernerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er blevet lysebrune, sprøde og dufter dejligt. Husk at vende dem undervejs.

4. Lad græskarkernerne køle af og brug dem som snacks i madpakken eller som pynt på en lækker græskarsuppe.

5. Velbekomme :o)

Tip

Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, der bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre