Rødspættefileter på grøntsagsbund med hasselnødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 500 gramfrossen grøntsagsmix
  • 1 stkøkologisk citron
  • 40 gramhasselnødder
  • 225 gramrødspættefileter
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frosne grøntsager er altså MEGA smarte! Vitaminer og mineraler bevares, og du slipper for snittearbejdet. Her har vi brugt en frossen grøntsagsmix i en nem fiskeret med rødspættefileter, hasselnødder og små kartofler. Men har du tid tilovers kan du sagtens snitte den friske udgave selv. Vælg blot dine yndlingsgrøntsager og husk at justere indkøbslisten. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager 10-12 minutter alt efter størrelsen.

2. Vend karry, timian, presset hvidløg, og madlavningsfløde med de frosne grøntsager i et ovnfast fad.

3. Krydr med salt og peber og læg skiver af skyllet citron på toppen. Hak hasselnødderne groft og drys dem over grøntsagerne. Bag først grøntsagerne uden fisk i 10 minutter.

4. Rul rødspættefileterne sammen og krydr med lidt salt og peber. Læg dem oven på grøntsagerne og bag videre i 10-15 minutter.

5. Server fisken med de stegte grøntsager, kartofler og den lækre flødesauce fra fadet. Hvis du synes, saucen er for tynd, kan du hælde den fra fadet over i en lille kasserolle og jævne den med lidt Maizena eller hvedemel rørt ud i vand. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande krydderierne sammen med grøntsagerne. De kan også fordele citronskiverne, drysse med hasselnødder og rulle fisken sammen. Vi har brugt en frossen grøntsagsmix fra REMA 1000, der hedder Grøntsagsbund, men du kan vælge lige de grøntsager, du har lyst til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre