Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her får du den skønneste opskrift på rødspætter rullet i seranoskinke, som vi serverer med kartofler, kokossauce og bagte blomkål med karry. Og kan du finde kalkunbacon i supermarkedet, kan du også bruge det - det er virkelig lækkert! Glæd jer - god fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkblomkål
- 0.5 stkspidskål
- 4 dlkokosmælk
- 0.5 spskkarry
- 1 stkøkologisk citron
- 250 gramrødspættefileter
- 70 gramserranoskinke
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand.3
Hak løg og hvidløg fint. Skyl blomkålen og pluk den i mindre buketter. Skyl og skær spidskål i strimler. Bland det hele det hele sammen i et ildfast fad. Ryst kokosmælken og hæld den over grøntsagerne. Drys med karry, lidt salt og riv lidt citronskal over. Stil grøntsagsfadet i ovnen, imens du gør rødspætterne klar -grøntsagerne må godt få lidt længere tid i ovnen end rødspætterne.4
Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle og rul sammen med et stykke skinke eller bacon omkring - stik evt. et grillspyd igennem rullerne - der kan være ca. 2-3 ruller på et spyd.5
Læg rullerne oven på blomkålene i det ovnfaste fad. Bag rødspætterullerne i ovnen i ca. 20 min., til de er faste og gennemstegte - men endelig ikke tørre!6
Servér rødspætterne med kartofler, kokossauce og bagte blomkål.7
Velbekomme!Tip
Opgaverne til børn i køkkenet: Lad dine børn plukke buketter af blomkålen. De kan også være med til at ryste kokosmælken og hælde det i fadet.