Rødspætteruller med parma og grøn kartoffelmos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 0.5 stkbroccoli
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 250 gramrødspættefileter
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 1 stkøkologisk citron
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rødspætteruller med parma og grøn kartoffelmos

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Her får du en fantastisk rødspætteopskrift, som vores unger er vilde med! Vi har pakket rødspætterne ind i parmaskinke og serveret med tomatsauce og grøn kartoffelmos med broccoli. Mums og god fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 0.5 stkbroccoli
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 250 gramrødspættefileter
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 1 stkøkologisk citron
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl broccolien og hak buketterne i mindre stykker. Læg kartofler og broccoli i en gryde og hæld vand over, så det dækker - husk ikke at tilsætte salt. Kog til begge dele er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager 15-20 minutter.

3. Hak løg og hvidløg fint og svits i lidt olivenolie under omrøring, til det har taget en smule farve. Tilsæt de hakkede tomater sammen med tomatpuré, vand og oregano og rør godt. Smag til salt og peber. Lad det simre imens du fikser rødspættefilterne.

4. Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle. Læg en filet oven på et stykke parma og riv lidt citronskal over. Rul dem sammen, så parmaskinken er yderst.

5. Læg rullerne i et ovnfast fad og hæld tomatsovsen over. Bag rødspætterullerne i ovnen i ca. 15 min., til de er faste og gennemstegte - men endelig ikke tørre!

6. Når kartofler og broccoli er kogt møre, hælder du vandet fra, tilsætter smørret og pisker grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til kartoffelmosen har den konsistens, du allerbedst kan lide og kan huske fra din egen barndom! Smag til med salt og peber.

7. Servér rødspætterne med tomatsauce og lækker grøn kartoffelmos.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaverne til børn i køkkenet: Lad dine børn plukke buketter af broccolien og skære kartoflerne i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre