Rosastegt andebryst med kartofler, spidskål og kirsebærsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 250 gramkirsebær el. kirsebærsauce
  • 0.5 dlbalsamicoeddike
  • 4 dlrødvin
  • 1 terninghønsebouillon
  • 5 dlvand
  • 20 gramsmør
  • 2 stkandebryst
  • 1 pottefrisk timian
  • 1 stkspidskål
  • 1 stkcitron
  • 0.5 dlolivenolie
  •  majsstivelse
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rosastegt andebryst med kartofler, spidskål og kirsebærsauce

I samarbejde med

En lækker og anderledes ret med and. Vi serverer rosastegt andebryst med stegte kartofler, spidskål og en lækker sauce med kirsebær. Kan du ikke finde friske kirsebær, så køb en færdig kirsebærsauce og brug de halverede bær derfra. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramsmå kartofler
  • 250 gramkirsebær el. kirsebærsauce
  • 0.5 dlbalsamicoeddike
  • 4 dlrødvin
  • 1 terninghønsebouillon
  • 5 dlvand
  • 20 gramsmør
  • 2 stkandebryst
  • 1 pottefrisk timian
  • 1 stkspidskål
  • 1 stkcitron
  • 0.5 dlolivenolie
  •  majsstivelse
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skyl og skær kartoflerne i skiver og kog dem i saltet vand i ca. seks minutter. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side.

2. Halver kirsebærrene og kom dem i en kasserolle sammen med balsamicoeddike. Kog indtil det reduceres til det halve. Tilsæt rødvin, smuldret bouillon og vand og kog ind igen. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Pisk smørret i saucen til sidst.

3. Rids fedtsiden på andebrysterne i små tern og krydr med salt og peber. Varm en pande op til medium varme og steg andebrysterne med skindsiden nedad.

4. Steg anderbysterne indtil skindet bliver gyldent og sprødt - det tager 5-6 minutter. Drys med salt og vend forsigtigt andebrysterne om. Steg videre i ca. tre minutter, indtil andebrysterne er rosa indeni.

5. Tag andebrysterne af panden og lad dem hvile i et par minutter - undlad at gøre panden ren. Steg kartoflerne i samme pande med 10 kviste skyllet frisk timian, indtil de er gyldne og sprøde.

6. Skær spidskålen i meget tynde strimler og kom dem i en skål. Drys med salt, hæld olivenolie over og smag til med citronsaft. Bland godt sammen.

7. Anret andebrysterne, stegte kartofler og spidskål på fine tallerkener. Hæld kirsebærsaucen over andebrysterne og pynt gerne med friske timianblade. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre