Rugbrødsmuffins med mørk chokolade og peanuts

Ingredienser

( 36 stk. )

  • 3 dlkogende vand
  • 7 dlkoldt vand
  • 25 gramgær
  • 100 grammørk chokolade
  • 150 grampeanuts
  • 1000 gramrugbrødsblanding
  •  muffinforme
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Forestil dig en kombination af en klassisk Snickers - og rugbrød! Så har du vores rugbrødsmuffins, der dog er langt mindre syndige. Men de smager virkelig godt og er perfekte til madpakken. Vores børn er i hvert fald vilde med dem. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland kogende og koldt vand sammen i en skål og opløs gæret i. Hak mørk chokolade og peanuts og rør i vandet sammen med brugbrødsblandingen.

2. Hæld herefter forsigtigt dejen i formene. Hvis du har lidt peanuts tilovers, kan du evt. hakke lidt og komme på toppen.

3. Lad dine muffins hæve i ca. 1 time under et viskestykke. Opvarm i mellemtiden ovnen til 200 grader varmluft.

4. Bag muffinsene i ca. 15 minutter - alt afhængigt af størrelsen. Det er vigtigt, at de ikke får for meget, så de bliver tørre. Prik evt. i dem med en strikkepind eller en tandstik undervejs. Når der ikke længere hænger dej ved, er de færdige.

5. Lad muffinsene køle af og brug dem som sund snack i madpakkerne - eller til faldende blodsukker i ulvetimen.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: hvis dine unger kan lade være med at hapse alt chokoladen, så kan de sagtens hakke chokoladen. Ligesom du kan sætte mindre børn til at knuse peanuts i en morter eller en skål med en stor grydeske.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre