Rugbrødsmuffins med mørk chokolade og peanuts

Ingredienser

( 36 stk. )

  • 3 dlkogende vand
  • 7 dlkoldt vand
  • 25 gramgær
  • 100 grammørk chokolade
  • 150 grampeanuts
  • 1000 gramrugbrødsblanding
  •  muffinforme
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Forestil dig en kombination af en klassisk Snickers - og rugbrød! Så har du vores rugbrødsmuffins, der dog er langt mindre syndige. Men de smager virkelig godt og er perfekte til madpakken. Vores børn er i hvert fald vilde med dem. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland kogende og koldt vand sammen i en skål og opløs gæret i. Hak mørk chokolade og peanuts og rør i vandet sammen med brugbrødsblandingen.

2. Hæld herefter forsigtigt dejen i formene. Hvis du har lidt peanuts tilovers, kan du evt. hakke lidt og komme på toppen.

3. Lad dine muffins hæve i ca. 1 time under et viskestykke. Opvarm i mellemtiden ovnen til 200 grader varmluft.

4. Bag muffinsene i ca. 15 minutter - alt afhængigt af størrelsen. Det er vigtigt, at de ikke får for meget, så de bliver tørre. Prik evt. i dem med en strikkepind eller en tandstik undervejs. Når der ikke længere hænger dej ved, er de færdige.

5. Lad muffinsene køle af og brug dem som sund snack i madpakkerne - eller til faldende blodsukker i ulvetimen.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: hvis dine unger kan lade være med at hapse alt chokoladen, så kan de sagtens hakke chokoladen. Ligesom du kan sætte mindre børn til at knuse peanuts i en morter eller en skål med en stor grydeske.

 
Se vores sikre køkkenknive til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre