Wienerschnitzel med kartofler, bearnaise og bagte grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 1 stkbroccoli
  • 600 gramkartofler
  • 4 stkskinke- eller wienerschnitzler
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  •  smør
  •  olivenolie
  •  bearnaisesauce
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Wienerschnitzler er en ægte sydtysk specialitet, som smager fantastisk! Her serverer vi schnitzlerne med kartofler, en klassisk og hurtig bearnaisesauce samt hokkaidogræskar og broccoli bagt i ovnen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skræl hokkaidogræskaret og skær det i mundrette stykker. Skyl broccolien og pluk det i mindre bukketer. Læg det hele på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olivenolie. Bag grøntsagerne i ovnen i 20-25 minutter. Broccolierne må ikke blive for mørke, da de nemt bliver bitre i smagen.

3. Kog imens kartoflerne i saltet vand, til de er lige nøjagtigt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Hæld vandet fra.

4. Bank schnitzlerne flade med hånden. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en dyb tallerken og bland det sammen med lidt salt og peber. Vend nu først schnitzlerne i ægget og efterfølgende i raspen. Steg schnitzlerne på en pande i en blanding af smør og olivenolie.

5. Lav imens bearnaisesaucen - hvad end det er den, du har købt i supermarkedet, eller vores nemme opskrift, som du får ved at klikke på den lille kokkehue i ingredienslisten.

6. Server schnitzlerne med kartofler, bearnaise og bagte grøntsager.

7. Velbekomme!

Tip

Egentlig er wienerschnitzler lavet af kalvekød, men det er ikke altid, at det kan fås i alle supermarkeder. I så fald napper du bare en pakke med skinkeschnitzler.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn plukke buketter af broccolien. De kan også hjælpe med at banke schnitzlerne flade med hånden.  For en gang skyld må de slå på maden. Det er ret sjovt!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre