Scones med chokolade - klar på 30 minutter

Ingredienser

( 12 stk. )

  • 380 gramhvedemel
  • 50 gramsukker
  • 1 spskvanillesukker
  • 1.5 spskbagepulver
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramsmør
  • 2.2 dlmælk
  • 100 grammørk chokolade
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Scones er den nemmeste og hurtigste bolle at byde uventede gæster (eller lækkersultne unger). Det tager allerhøjeste 30 minutter fra start til slut at bage vores udgave med chokolade. Og så smager de virkelig godt - særligt når de stadig er lune. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene, til det næsten ligner brødkrummer. Saml dejen ved at tilsætte mælk lidt efter lidt.

3. Hak chokoladen fint og vend den i dejen. Du må ikke ælte dejen for meget herefter.

4. Form runde boller med hænderne - tag lidt mel på, da dejen godt kan være lidt klistret. Læg de fine scones på en bageplade beklædt med bagepapir.

5. Pensl sconesene med lidt sammenpisket æg og bag dem i ca. 10-12 minutter.

6. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smuldre smørret i melet. De kan også skære chokoladen i stykker og forme scones - husk, at de godt må se lidt rustikke ud.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre