Sej dino-kage med chokolade og farvet frosting - perfekt til fødselsdagen

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 4 stkæg
  • 200 gramsukker
  • 100 grambrun farin
  • 2 dlrapsolie
  • 2 dlkærnemælk
  • 300 gramhvedemel
  • 6 spskkakaopulver
  • 0.5 spskbagepulver
  • 0.2 spsknatron
  • 1.5 spskvaniljesukker
  • 0.25 spsksalt
  •  bagepapir
  • Frosting og pynt
  • 200 gramsmør
  • 400 gramflødeost naturel
  • 400 gramflormelis
  • 2 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  •  bagepapir
  •  grøn frugtfarve
  •  blå frugtfarve
  •  kakaopulver
  • 400 gramvaffelruller
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Sej dino-kage med chokolade og farvet frosting - perfekt til fødselsdagen

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Elsker dine børn også dinoer? Så er her den perfekte opskrift på en sej fødselsdagskage. Bundene er lavet af chokolade og pynten er frosting med citronsmag. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 4 stkæg
  • 200 gramsukker
  • 100 grambrun farin
  • 2 dlrapsolie
  • 2 dlkærnemælk
  • 300 gramhvedemel
  • 6 spskkakaopulver
  • 0.5 spskbagepulver
  • 0.2 spsknatron
  • 1.5 spskvaniljesukker
  • 0.25 spsksalt
  •  bagepapir
  • Frosting og pynt
  • 200 gramsmør
  • 400 gramflødeost naturel
  • 400 gramflormelis
  • 2 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  •  bagepapir
  •  grøn frugtfarve
  •  blå frugtfarve
  •  kakaopulver
  • 400 gramvaffelruller

Fremgangsmåde

Kagedej

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker. Tilsæt herefter olie og kærnemælk.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kakaopulver, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt. Tilsæt den tørre blanding i æggeblandingen og rør det godt sammen.

4. Hæld 2/3 af dejen i en rund springform eller bageform beklædt med bagepapir. Hæld resten af dejen i en bageform på samme størrelse beklædt med bagepapir - bageformene skal være ca. 25 cm i diameter.

5. Bag den store kage i ovnen i ca. 25 minutter og den mindste kage i ca. 20 minutter. Kagerne er færdige, når der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

Frosting og pynt

6. Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Tilsæt flødeost, flormelis og vaniljesukker og pisk det til en samlet masse - der må ikke være smørklumper i cremen.

7. Riv skallen fra en skyllet citron i blandingen og smag herefter til med lidt saft fra citronen. Bland frostingen i små portioner med de ønskede frugtfarver. Vi har brugt farverne grøn, blå, en med kakaopulver og så lidt hvid til bølgeskum i vandfaldet.

8. Kom de forskellige farver i hver sin tylpose med den tyl, du ønsker. Stil frosting på køl i ca. 15 minutter.

9. Når kagen er kølet af, skal du skære den lille kage over på midten. Smør et tyndt lag frosting på den ene bund og læg dem oven på hinanden, så det bliver en halvmåne. Smør igen et tyndt lag frosting på halvdelen af den store kage og sæt "halvmånen" på.

10. Begynd med at smøre et lag frosting rundt om kagens sider og tryk vaffelruller fast langs kanten. Knæk dem over på det forreste stykke af kagen.

11. Lav et vandfald med den blå frosting som starter på toppen af kagen og falder ned. Pynt med den grønne, så det ligner planter. Pynt lidt ekstra med den brune.

12. Find dine ynglingsdinoer, vask dem grundigt og sæt dem i kagen - husk, at de bare er til pynt og skal tages af, når kagen skal spises..! Kagen kan opbevares i køleskabet en dags tid. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også hjælpe med at sætte dinoer på kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre