Sej zapp-kage med citronsmag og masser af farver

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 300 gramhvedemel
  • 350 gramsukker
  • 2 tskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.20 spsksalt
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 stkæg
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1.5 dlsolsikkeolie
  •  blå frugtfarve
  •  rød frugtfarve
  •  gul frugtfarve
  •  grøn frugtfarve
  • Glasur
  • 150 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk citron
  •  kogt vand
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Sej zapp-kage med citronsmag og masser af farver

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Det her altså den fineste kage! Den er lavet med masser af farver, så den nærmeste ligner den klassiske Zapp-is fra iskiosken. Den er virkelig hyggelig at lave sammen med ungerne, der elsker at blande deres egne farver. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 300 gramhvedemel
  • 350 gramsukker
  • 2 tskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.20 spsksalt
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 stkæg
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1.5 dlsolsikkeolie
  •  blå frugtfarve
  •  rød frugtfarve
  •  gul frugtfarve
  •  grøn frugtfarve
  • Glasur
  • 150 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk citron
  •  kogt vand

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.

2. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.

3. Pisk alle de våde ingredienser sammen i en anden skål: Fintreven skal fra en skyllet citron, saften fra citronen, æg, creme fraiche og olie. Tilsæt nu de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.

4. Fordel dejen i fem forskellige skåle. Bland en sjat frugtfarve i hver skål. Du kan også blande blå og rød, så får du lilla.

5. Smør en rund springform eller bageform (diameter ca. 25-30 cm) og hæld dejen klatvis i formen, så farverne ligger oveni hinanden - se billedet for inspiration. Bag kagen i 35-45 minutter eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

6. Imens kagen bager, kan du lave glasuren klar. Bland flormelis, fintreven skal fra en skyllet citron, saften fra citronen og evt. lidt mere vand, hvis der ikke er nok saft i citronen. Rør glasuren godt sammen - den må ikke være for flydende.

7. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Server kagen med en klat glasur ved siden af kagen - du kan også smøre den på kagen, men så kan man ikke se det flotte mønster. Du kan også servere kagen med creme fraiche.

8. Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 1-2 dage. Velbekomme!

Tip

Opgaver tl mindre børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan helt sikkert også blande deres yndlingsfarver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre