Små fine tærter med citron, marengs og friske bær

Ingredienser

( 14 stk. )

  • Mørdej
  • 150 gramsmør
  • 240 gramhvedemel
  • 100 gramflormelis
  • 1 stkæg
  • Fyld
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 dlmælk
  • 1 spskvaniljesukker
  • 50 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 100 gramflormelis
  • 2 spskhvedemel
  • Marengs og bær
  • 80 grampasteuriserede æggehvider
  • 150 gramflormelis
  • 200 gramårstidens bær
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Små fine tærter med citron, marengs og friske bær

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

De her små tærter er super fine at servere til kaffebordet. Cremen er med citron, og så topper vi dem med brændt marengs og friske bær. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Mørdej
  • 150 gramsmør
  • 240 gramhvedemel
  • 100 gramflormelis
  • 1 stkæg
  • Fyld
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 dlmælk
  • 1 spskvaniljesukker
  • 50 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 100 gramflormelis
  • 2 spskhvedemel
  • Marengs og bær
  • 80 grampasteuriserede æggehvider
  • 150 gramflormelis
  • 200 gramårstidens bær
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skær det kolde smør i mindre stykker og giv smør, mel og flormelis en hurtig snurretur i en stor minihakker eller foodprocessor til du har en smuldret dej.

3. Tilsæt ægget og rør videre til dejen har samlet sig. Du må ikke ælte dejen for meget. Har du ikke en foodprocessor eller lignende, bruger du bare klør fem.

4. Skrab dejen ud af foodprocessor og form den hurtigt til en kugle, så dejen ikke bliver for varm. Læg dejen mellem to stykker bagepapir, tryk den lidt flad med hænderne og rul den så ud, til den har størrelse som en stor pizzabund - ca. 2-4 mm. i tykkelsen.

5. Læg dejen - stadig imellem de to stykker bagepapir - på et stort spækbræt, så den holder sin flade form. Læg den i fryseren i ti min. - eller i køleskabet i 30 min. Du kan lave citronfyld og marengs, imens du venter.

6. Smør formene med olie eller smør. Udstik dejen med et glas eller en rund eller buet kageudstikker, som passer til størrelsen på tærteformen. Læg dejen i tærteformen og pres den forsigtigt ned og skær kanten af øverst, så kanten er lige. Prik dejen med en gaffel et par gange.

7. Bag bundene i ovnen i 5-7 min.

Citronfyld

8. Riv skallen fra citronen på den fine side af et rivejern ned i en skål og pres også saften fra citronen i skålen.

9. Pisk citronen sammen med mælk, vaniljesukker og smeltet smør. Pisk herefter æg, sigtet flormelis og mel i, til du har en samlet masse.

10. Hæld citronfyldet i tærterne og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til citronfyldet har sat sig. Tag tærterne ud af ovnen og lad dem køle af.

Marengs og bær

11. Pisk æggehviderne stive med en elpisker og tilsæt flormelis. Pisk videre til massen er luftig. Hæld marengs i en sprøjte- eller frysepose med en rund tyl. Sprøjt marengs i små toppe på tærterne og brænd dem med en gasbrænder eller sæt dem i ovnen på højeste grillprogram i et par minutter. Men HUSK at holde øje - det går stærkt!

12. Pynt med bær- og så må der endelig guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til hælde ingredienser i foodprocessoren. De kan også piske citronfyldet sammen og selvfølgelig pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre