Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker og vegetarisk simreret med masser af velduftende krydderier som kanel, oregano og spidskommen. Vi serverer grøntsagsgryden med en lækker grov salat med spidskål og soltørrede tomater. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkaubergine
- 2 stkløg
- 3 fedhvidløg
- 0.5 spskstødt kanel
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spsktørret oregano
- 70 gramtomatpuré
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 stksquash
- 140 gramsoltørrede tomater i olie
- 1 dlcremefine 15%
- 600 gramkartofler
- 0.5 stkspidskål
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skær skyllet aubergine og løg i små tern og hak hvidløget fint.2
Varm en gryde op med en god sjat olivenolie og svits krydderierne heri. Tilsæt aubergine, løg, hvidløg, salt og peber. Lad det stege under omrøring i 5 min.3
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, og lad det hele simre ved mellemvarme. Husk at røre i grøntsagsgryden undervejs.4
Skær halvdelen af den skyllede squash i tern og hak de soltørrede tomater fint. Tilsæt squash-ternene, cremefine og halvdelen af de hakkede soltørrede tomater.5
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. Kog kartoflerne i let saltet vand til de er møre.6
Snit i mellemtiden spidskålen fint, riv den anden halvdel af squashen og vend det hele sammen med resten af de hakkede soltørrede tomater, lidt olivenolie, salt og peber i en skål.7
Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem i grøntsagsgryden.8
Server grøntsagsgryden i dybe tallerkener med den grove salat som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til de mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle kartoflerne og ikke mindst dufte til alle krydderierne. I kan jo lave en konkurrence, om de kan gætte krydderierne.
Ekstra smag: Kom revet muskatnød i grøntsagsgryden og brug friskrevet parmesan som topping.