Sød chilisauce

Ingredienser

(1 portion )

  • 1 dlvand
  • 1 dleddike- lys
  • 1/2 stkrød chili
  • 1/2 fedhvidløg
  • 75 gramsukker
  • 1/2 dlketchup
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Sød chilisauce er, som navnet antyder, sød og ikke stærk. Det gør den til et perfekt tilbehør til asiatiske retter og som dip til gnavergrønt. Hvis du og din familie er glad for stærk mad og ild på tungen, kan I altid tilsætte lidt ekstra chili, så saucen får lidt mere "bid".

Fremgangsmåde

1. Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chili og hvidløg fint.

2. Kog vand, eddike, chili, hvidløg, sukker og ketchup op i en gryde. Lad det simre i ca. 10 minutter til det begynder at tykne lidt. Men husk, at det bliver endnu tykkere, når det køler af.

3. Lad chilisaucen køle af og opbevar den på skoldede glas i køleskabet.

Tip

Denne søde chilisauce er super nem at lave og smager endnu bedre end den, du kan købe i forretningerne. Brug den som dip til nuggets, grøntsager eller noget helt tredje. Den smager fantastisk!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre