Vegetarisk sommerpasta

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 4 stktomater
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 2 dlkogevand
  • 35 gramtomatpuré
  • 1/2 stkcitron
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarisk sommerpasta

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

En hurtig og lækker vegetarisk pastaret, hvor du kan servere saucen med synlige grøntsager eller stavblende den til en lækker "tomatsauce", alt efter hvor grøntsagstrænede ungerne er. Har du ost i køleskabet, så riv lidt på toppen til sidst. Men retten smager også glimrende uden. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 4 stktomater
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 2 dlkogevand
  • 35 gramtomatpuré
  • 1/2 stkcitron
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skyl auberginen og skær den i små tern. Læg ternene i et dørslag og overhæld dem med en god håndfuld groft salt. Lad aubergineternene stå, mens du laver resten. Og bare rolig, saltet bliver skyllet af igen. Salt gør blot auberginen blød og lækker, når den tilberedes.

2. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem kogevandet, som du skal bruge til saucen.

3. Rens og vask peberfrugten, skyl squash og tomat og skær det hele i små tern. Hak hvidløget fint.

4. Steg nu hvidløget i et minuts tid i en dyb pande eller gryde i lidt olivenolie. Tilsæt peberfrugt, tomater og oregano og lad det simre et par minutter.

5. Skyl imens saltet af aubergineternene og tilsæt dem. Tilsæt kogevand og tomatpuré og lad saucen simre i 5-10 minutter under låg, til aubergineternene er møre. Tilsæt squashternene til sidst. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

6. Nu kan du vælge at gå to veje! Hvis ungerne er vilde med grøntsager, blander du bare saucen sammen med pastaen, drysser med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager, og serverer.

7. Hvis ungerne er knapt så glade for synlige grøntsager, så giver du sauce og grøntsager en ordentlig tur med en stavblender eller i en almindelig blender, til den har konsistens som tomatsauce.

8. Husk at smage til igen, når du har blendet saucen. Bland den sammen med pastaen og server med lidt grønt og evt. revet ost på toppen.

9. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre