Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
45 min
Ventetid
0 min
Okay, der er måske ikke noget, der hedder speltotto. Men det burde der! For risotto lavet på perlespelt fremfor de normalt helt hvide og polerede risottoris smager fantastisk. I denne version er risottoen rørt med avocado, der gør den ekstra lækker. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 litervand
- 2 terningerhønsebouillon
- 2 stkavocado
- 0.5 stkcitron
- 1 stkløg
- 300 gramperlespelt
- 125 gramrøget laks
- 100 gramrevet parmesan- eller Grana Padano
- 0.5 pottefrisk basilikum
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Sæt en gryde med vand og bouillonterninger til at koge. Når vandet koger, skruer du ned for blusset, så gryden blot holdes varm.2
Flæk avocadoerne, fjern stenene og tag kødet ud med en ske. Mos det med en gaffel i en skål sammen med saften fra citronen og rør godt rundt. Stil det til side.3
Skyl perlespelten godt i en sigte. Hak løget fint og steg det i lidt olivenolie ved jævn varme, indtil de er klare men ikke har taget farve. Tilsæt nu perlespelten og steg videre et minut eller to under omrøring - stadig uden løgene tager farve.4
Tilsæt en del af bouillonen og lad det simre under omrøring, til næsten al bouillonen er absorberet. Så tilsætter du lidt mere og lader det simre, til fonden igen er absorberet. Du skal tilsætte bouillonen over ca. seks omgange, det tager en lille halv time. Og når den sidste del af bouillonen er næsten absorberet - men ikke helt kogt ind, for så bliver den for fast - tilsætter du revet parmesan og slukker for blusset.5
Tilsæt avocadomosen til speltottoen og rør godt. Server med røget laks i strimler på toppen, et par dryp olivenolie og lidt hakket basilikum, hvis du har det på lager.6
Velbekomme :o)