Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her serverer vi falafler lavet af en færdig falafelfars, rodfrugter bagt i ovnen og tzatziki som tilbehør. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 400 gramrodfrugtmix
- 350 gramNaturli falafelfars
- 0.5 stkagurk
- 1 fedhvidløg
- 400 gramgræsk yoghurt
- frisk eller tørret timian
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med en god sjat olivenolie, timian, salt og peber. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Tilsæt rodfrugterne de sidste 15-20 min. og lad dem bage med til kartoflerne er færdige.3
Form små falafler med en ske dyppet i vand og steg falaflerne i rigeligt med rapsolie.4
Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Vend agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.5
Server de sprøde falafler med ovnbagte rodfrugter og tzatziki. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrubbe og skylle kartoflerne.