Sprøde falafler serveret med rodfrugter og tzatziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 400 gramrodfrugtmix
  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgræsk yoghurt
  •  frisk eller tørret timian
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprøde falafler serveret med rodfrugter og tzatziki

I samarbejde med

Her serverer vi falafler lavet af en færdig falafelfars, rodfrugter bagt i ovnen og tzatziki som tilbehør. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 400 gramrodfrugtmix
  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgræsk yoghurt
  •  frisk eller tørret timian
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med en god sjat olivenolie, timian, salt og peber. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Tilsæt rodfrugterne de sidste 15-20 min. og lad dem bage med til kartoflerne er færdige.

3. Form små falafler med en ske dyppet i vand og steg falaflerne i rigeligt med rapsolie.

4. Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Vend agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

5. Server de sprøde falafler med ovnbagte rodfrugter og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrubbe og skylle kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre