Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
En lækker vegetarret med sprøde hjemmelavede kartoffelrøsti serveret med vandmelonsalat med agurk, avocado, mozzarella og lime og en smagfuld myntedressing som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramkartofler
- 1 stksquash
- 1 stkløg
- 3 stkæg
- 4 spskhvedemel
- 0.5 stkagurk
- 2 stkavocado
- 0.5 stkvandmelon
- 150 grammini mozzarella
- 1 stkøkologisk lime
- 1 pottefrisk mynte
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne, skyl squashen og pil skrællen af løget. Riv det hele på den grove side af et rivejern. Kom det hele i en si og vend med lidt salt. Pres så meget af væden ud af de revne squash og kartofler som muligt.2
Bland revet kartoffel, squash og løg sammen med æg og hvedemel i en skål. Krydr med salt og peber.3
Varm en pande op med rigeligt olie og form røstierne med en ske. Steg røstierne ved middelvarme til de har en fast konsistens og en gylden overflade. Vend dem et par gange under stegningen.4
Imens røstierne steger: Skyl agurken og skær den ud efter eget ønske. Flæk avocadoerne, fjern stenene og skær kødet ud efter eget ønske. Skær skrællen af vandmelonen og skær melonkødet i små tern.5
Vend agurk, avocado, vandmelon og mozzarella sammen med limesaft og skyllet og revet limeskal.6
Skyl mynten og hak den fint. Vend mynten sammen med creme fraiche, salt og peber eller kom det hele i en minihakker og giv det en snurretur.7
Server de sprøde kartoffelrøsti med vandmelonsalat og myntedressing. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at presse væden ud af kartofler, squash og løg.
Ekstra smag: Tilsæt lidt tørret krydderi eller friske krydderurter til røstierne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.