Stegt flæsk med kartofler, persillesovs og bønnesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramflæsk i skiver
  • 800 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 35 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 pottepersille
  • 450 gramfrosne bønner
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramsalatost i blok
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegt flæsk med kartofler, persillesovs og bønnesalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

I dag skal vi have en dansk klassiker; Stegt flæsk med persillesovs, kartofler og bønnesalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramflæsk i skiver
  • 800 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 35 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 pottepersille
  • 450 gramfrosne bønner
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramsalatost i blok
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Tryk flæsket fladt med hånden og læg det på en rist. Krydr med salt. Bag flæsket i ovnen i ca. 30 minutter med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Vend flæsket undervejs. Det er færdigt, når det har fået en flot brun farve på begge sider og er blevet sprødt.

2. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Gem kartoffelvandet til sovsen!

3. Imens flæsket er i ovnen og kartoflerne koger, laver du sovsen: Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Pisk mel- og smørblandingen sammen, til du har en jævn masse. Lad det stege i et par minutter - uden at tage farve.

4. Pisk herefter mælk og kartoffelvand i lidt ad gangen. Alle klumper skal hele tiden være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har en tyk og cremet konsistens, er den perfekt!

5. Skyl persillen og hak den fint. Tilsæt den til saucen og smag til med salt og peber. Du kan evt. også tilsætte lidt citronsaft og honning, hvis du har det på lager. Herefter må sovsen ikke koge.

6. Kog bønnerne i saltet vand i ca. 5 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand. Pil skrællen af løget og skær det i tern. Bland bønner og løg med smuldret salatost og valgfri dressing.

7. Server det sprøde flæsk med de kogte kartofler, en masse persillesovs og bønnesalaten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at trykke flæsket fladt og hakke persillen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre