Stegt flæsk med kartofler, persillesovs og spidskålssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramflæsk i skiver
  • 650 gramsmå kartofler
  • 50 gramsmør
  • 35 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums! Det sprødeste stegte flæsk med persillesovs og kartofler. Vi serverer den danske nationalret med en let og lækker spidskålssalat. Vi har beregnet 400 gram flæsk til fire personer - men det vil uden tvivl ikke være nok til alle. Husk derfor at justere indkøbslisten efter smag og behag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Læg flæsket på en rist og tryk det fladt med hånden. Krydr med salt. Sæt flæsket i ovnen i ca. 30 min. med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Vend flæsket undervejs. Det er færdigt, når det har fået en flot brun farve på begge sider og er sprødt.

2. Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt med saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen!

3. Mens flæsket er i ovnen og kartoflerne koger, laver du sovsen. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve eller brænde på, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

4. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal hele tiden være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra dine bedsteforældre, er den perfekt!

5. Så tilsætter du hakket persille og smager til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft og honning, hvis du har det på lager. Herefter må sovsen ikke koge.

6. Skyl spidskålet, fjern stokken og de yderste blade, skær resten i fine strimler og kom det i en skål. Skyl tomaterne og agurken og skær det hele i mundrette stykker. Bland sammen med spidskål og oliven.

7. Server det sprøde flæsk med salt på toppen, kartofler, masser af persillesovs og spidskålssalat- og evt. lidt frisk persille på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at trykke flæsket fladt og hakke persillen.  

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre