Stegt flæsk med kartofler, persillesovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramflæsk i skiver
  • 800 gramnye danske kartofler
  • 50 gramsmør
  • 35 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 2 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegt flæsk med kartofler, persillesovs og salat

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Mums! Det sprødeste stegte flæsk med persillesovs og kartofler. Vi serverer den danske nationalret med en let og lækker salat. Vi har beregnet 400 gram flæsk til fire personer - men det vil uden tvivl ikke være nok til alle. Husk derfor at justere indkøbslisten efter smag og behag. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramflæsk i skiver
  • 800 gramnye danske kartofler
  • 50 gramsmør
  • 35 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 2 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Læg flæsket på en rist og tryk det fladt med hånden. Krydr med salt. Sæt flæsket i ovnen i ca. 30 min. med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Vend flæsket undervejs. Det er færdigt, når det har fået en flot brun farve på begge sider og er sprødt.

2. Skrub kartoflerne og kog dem i rigeligt med saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen!

3. Mens flæsket er i ovnen og kartoflerne koger, laver du sovsen. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve eller brænde på, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

4. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal hele tiden være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra dine bedsteforældre, er den perfekt!

5. Så tilsætter du hakket persille og smager til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft og honning, hvis du har det på lager. Herefter må sovsen ikke koge.

6. Skyl iceberg og skær det i mundrette bidder og kom det i en skål. Skyl tomaterne og agurken og skær det hele i mundrette stykker. Bland sammen med iceberg og oliven.

7. Server det sprøde flæsk med salt på toppen, kartofler, masser af persillesovs og salat- og evt. lidt frisk persille på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at trykke flæsket fladt og hakke persillen.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre