Stegt flæsk med persillesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramsmå kartofler
  • 600 gramflæsk i skiver
  • 50 gramsmør
  • 35 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 pottepersille
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Stegt flæsk er officielt Danmarks nationalret. Hos Mambeno ELSKER vi også flæsk, ligesom de fleste unger gør. Både til aftensmad, men også i madpakkerne dagen efter. Her er en nem opskrift på stegt flæsk i ovn. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt med saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen!

3. Læg flæsket på en rist og tryk det fladt med hånden. Krydr med salt. Sæt flæsket i ovnen i ca. 30 min. med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Vend flæsket undervejs. Det er færdigt, når det har fået en flot brun farve på begge sider, og er sprødt.

4. Mens flæsket er i ovnen, laver du sovsen. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve eller brænde på, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

5. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal hele tiden være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra dine bedsteforældre, er den perfekt! Så tilsætter du hakket persille og smager til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft og honning, hvis du har det på lager. Herefter må sovsen ikke koge.

6. Server det sprøde flæsk med flagesalt på toppen, kartofler, masser af persillesovs - og evt. lidt frisk persille på toppen.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre