Stegt flæsk med sød kartoffelmos, rødbeder og stegte løg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramflæsk i skiver
  • 500 gramsøde kartofler
  • 600 gramkartofler
  • 3 stkløg
  • 40 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 400 gramsyltede rødbeder
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret minder lidt om brændende kærlighed, men vi har udskiftet baconen med stegt flæsk. Kartoffelmosen er lavet af en blanding af søde kartofler og almindelige kartofler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Tryk flæsket en anelse fladt med håndfladen, læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv flæsket ca. 30 minutter i ovnen, til det er sprødt. Husk at vende det undervejs.

3. Skræl i mellemtiden alle kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem møre en i gryde med usaltet vand. Det tager 15-20 minutter.

4. Skær løgene i skiver og steg dem i olivenolie, til de er blanke.

5. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør og mælk i gryden, mens du moser godt med et piskeris. Smag til med salt og lidt peber.

6. Servér det sprøde flæsk med mos, bløde løg og syltede rødbeder. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i grove stykker. De kan også klemme flæsket fladt med hånden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre