Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi stegte ris i en vegetarisk version med porre, sukkerærter, revne gulerødder, rød peberfrugt, majs og æg. Vi har brugt sesamolie, der smager virkelig godt i asiatiske retter, men du kan også bruge andre typer olie. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkporre
- 1 stkrød peberfrugt
- 125 gramsukkerærter
- 4 stkæg
- 175 gramrevne gulerødder
- 285 gramløse majs
- 3 spsksoya
- 3 spskfiskesauce
- sesamolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skyl og rens porren grundigt og skær den i skiver. Skyl peberfrugten og sukkerærterne. Skær peberfrugten i tern og sukkerærterne i halve.3
Pisk æggene sammen, varm en wok op med olie og steg æggene til røræg. Stil dem til side.4
Kom lidt mere olie i wokken og lynsteg alle grøntsagerne. Tilsæt ris, røræg, soya og fiskesauce og rør rundt i wokken under stegningen. Smag til med mere soya.5
Server de stegte ris med sprøde grøntsager og æg. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde og pisk æggene sammen.
Ekstra smag: Top med friskpresset limesaft og friske krydderurter.