Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
15 min
En lækker og opdateret udgave af den klassiske stuvede spidskål. Her med edamamebønner, der giver lidt bid til stuvningen. Prøv bl.a. stuvet spidskål til klassikere som frikadeller, hakkebøffer og karbonader. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramedamamebønner
- 10 dlvand
- 1 stkspidskål
- 2.5 dlkogevand
- 2.5 dlmælk
- 25 gramsmør
- 2 spskhvedemel
- 1/2 tskmuskat
- 1/2 stkcitron
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Optø bønnerne efter anvisningen på posen og stil dem til side.2
Fjern de yderste blade af spidskålet, halver det, fjern stokken i midten og snit det i fine strimler.3
Bring vand og salt i kog. Tilsæt spidskålet og lad det koge i 2-3 minutter. Hæld vandet fra i en skål - du skal bruge det om lidt - og læg spidskålet på en tallerken.4
Bland kogevand med mælken. Smelt derefter smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde.5
Tilsæt nu mælkeblandingen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt kål og varm langsomt op.6
Velbekomme!Tip
Stuvet spidskål er super lækkert som tilbehør til mange retter. F.eks. frikadeller, hakkebøffer, fisk og meget andet.