Stuvet spidskål med edamamebønner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramedamamebønner
  • 1 litervand
  • 1 stkspidskål
  • 2.5 dlkogevand
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 1/2 tskmuskat- stødt eller revet
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker og opdateret udgave af den klassiske stuvede spidskål. Her med edamamebønner, der giver lidt bid til stuvningen. Prøv bl.a. stuvet spidskål til klassikere som frikadeller, hakebøffer og karbonader. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Optø bønnerne efter anvisningen på posen og stil dem til side.

2. Fjern de yderste blade af spidskålet, halver det, fjern stokken i midten og snit det i fine strimler.

3. Bring vand og salt i kog. Tilsæt spidskålet og lad det koge i 2-3 minutter. Hæld vandet fra i en skål - du skal bruge det om lidt - og læg spidskålet på en tallerken.

4. Bland kogevand med mælken. Smelt derefter smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde.

5. Tilsæt nu mælkeblandingen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt kål og varm langsomt op.

6. Velbekomme :o)

Tip

Stuvet spidskål er super lækkert som tilbehør til mange retter. F.eks. frikadeller, hakkebøffer, fisk og meget andet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre