Super nem chicken tikka masala - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkblomkål
  • 350 gramtikka masala
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 1 dåsekikærter
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I dag bliver det ekstra nemt at lave denne lækre indiske ret, chicken tikka masala, da vi blander hele herligheden med en færdiglavet tikka masala sovs. Du kan også sagtens lave din egen ved at trykke på kokkehuen. Retten er til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær fileterne i grove tern. Husk at vaske skærebræt og kniv grundigt efter brug.

3. Hak løg og hvidløg fint. Skær stokken af blomkålen og skær eller knæk små buketter. Steg løg, hvidløg og kylling et par minutter i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt herefter blomkålen og lad det stege i 5 minutter til kødet og blomkålen har fået lidt farve.

4. Tilsæt tikka masala sauce, hakkede tomater, vand, kikærter og og lad saucen simre i ca. 10 minutter.

5. Server med ris og en klat creme fraiche og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at plukke små buketter af blomkålen. De kan også smage sovsen til. Selvom der normalt hører koriander til retten og mange voksne (inklusive os hos Mambeno) synes, det smager fantastisk, så mener de fleste unger, at koriander smager som at drikke direkte fra shampooflasken i badet. Så er du vild med koriander, så køb det endelig - men lad lige ungerne smage, før du lader det regne med krydderurter på deres tallerken :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre