Super nemme snebolde med marcipan og mørk chokolade

Ingredienser

( 20 stk. )

  • 200 grammarcipan
  • 200 grammørk chokolade
  • 100 gramflormelis
  • 60 grampasteuriserede æggehvider
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Snebolde er den perfekte konfekt på julebordet, og så er de sjove at lave sammen med børn. Vi har lavet dem af marcipan og mørk chokolade, der bliver rullet i flormelis. Du kan også komme et stykke nougat i midten. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Del marcipanen i ca. 20 stykker og tril dem til små kugler i hånden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af i fryseren.

2. Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld dem i en glasskål. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen.

3. Sæt hver marcipankugle på et grillspyd og dyp dem i chokoladen. Sæt dem til tørre ved f.eks. at stikke den anden ende af spyddet ned mellem lagene af papiret på en toiletrulle eller sæt dem i en vase, hvor de ikke rører hinanden.

4. Hæld halvdelen af flormelis op på en flad tallerken. Hæld de pasteuriserede æggehvider i en skål.

5. Når chokoladen har sat sig, skal kuglerne først vendes i pasteuriserede æggehvider og herefter trilles i flormelis. De skal helst have et godt lag flormelis. Så må der guffes. Sneboldene skal opbevares i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme kuglerne i marcipan. De kan også trille dem i flormelis.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre