Svampede halloweenboller formet som græskar

Ingredienser

( 16 stk. )

  • 50 gramsmør
  • 1 dlkogt vand
  • 2 dlvand
  • 1 dlyoghurt
  • 3 spsksirup
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskorange frugtfarve
  • 1 tskvaniljesukker
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 675 gramhvedemel
  •  flormelis
  •  grøn frugtfarve
  •  bagepapir
  •  kødsnor
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Svampede halloweenboller formet som græskar

I samarbejde med

3.6, Meget populær

De er altså ret så fine de her græskarformede boller! Vi har bagt dem med et strejf af kardemomme og givet dem en lille top med grøn glasur. Bag dem med ungerne og spis dem sammen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 50 gramsmør
  • 1 dlkogt vand
  • 2 dlvand
  • 1 dlyoghurt
  • 3 spsksirup
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskorange frugtfarve
  • 1 tskvaniljesukker
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 675 gramhvedemel
  •  flormelis
  •  grøn frugtfarve
  •  bagepapir
  •  kødsnor
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skær smørret i små stykker og smelt det i en gryde eller i mikroovnen. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål til røremaskine eller en almindelig skål og tilsæt smeltet smør, yoghurt og sirup. Smuldr gæren i og rør godt, til det er opløst. Tilsæt herefter salt.

2. Tilsæt nu orange frugtfarve. Og hvis du synes, blandingen skal være mere orange, tilsætter du bare lidt flere dråber. Husk, at der også kommer mel i, så lav den gerne lidt ekstra orange.

3. Rør nu vaniljesukker, stødt kardemomme og hvedemel sammen med smørblandingen, hvis du bruger en røremaskine, eller ælt derudaf med dine supermuskler!

4. Nu skal dejen gerne være blød og lidt fedtet - men ikke hænge fast i fingrene. I så fald skal du tilsætte en lille smule mere mel lidt efter lidt - men pas på ikke at tilsætte for meget, så bliver bollerne tørre.

5. Del dejen 18 stykker. Form 16 af stykkerne til runde boller. Brug de sidste to dejstykker til at lave 16 små aflange boller, der skal bruges til toppen.

6. Klip 48 (!) stykker kødsnor af i en længde på 20-25 cm. Læg dem i et glas med en sjat olie.

7. Bind nu tre stykker kødsnor rundt om hver bolle på højkant, så de danner "græskar-revner". Du kan også bage bollerne over flere omgange og genbruge snoren.

8. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve i 30-45 minutter.

9. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bag bollerne i 15-20 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem i bunden - så er de nemlig færdige!

10. Lad bollerne køle af og klip snorerne af. Rør imens lidt glasur sammen af flormelis, frugtfarve og et par dråber kogende vand. Vend de små aflange boller i den grønne glasur og sæt dem fast på toppen af bollerne.

11. Bollerne kan smovses med smør, ost eller andet pålæg. Og nå ja, Nutella er der vist også noget der hedder..! Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienserne i røreskålen. De synes helt sikkert også, at det er sjovt at komme frugtfarven i og forme bollerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre