Svampet boldkage med chokolade

Ingredienser

( 1 kage )

  • Dej
  • 150 gramsmør
  • 65 gramkakaopulver
  • 250 gramhvedemel
  • 300 gramsukker
  • 0.25 spskbagepulver
  • 0.25 spsknatron
  •  salt
  • 2.5 dlvand
  • 2 stkæg
  • 200 gramchokolade med nødder
  • Pynt
  • 100 gramflormelis
  •  kogende vand
  • 300 gramhvid fondant
  • 100 gramsort fondant
  • 50 gramgrøn fondant
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums, vi har lavet en super god og svampet chokoladekage, som er fyldt med ekstra chokolade med hakkede nødder. Vi har serveret den i en bold kageform, men du kan også sagtens servere den i en bradepande. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Dej

1. Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.

2. Smelt smør i en gryde og rør det sammen med kakaopulver.

3. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, natron og knivspids salt i en skål. Tilsæt vand, æg og kakaosmør og pisk dejen godt sammen med en elpisker.

4. Hak chokoladen fint og vend chokoladen i dejen.

5. Hæld dejen op i en smurt bageform og bag kagen i ca. 40 - 50 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind. Hvis du bruger en bradepande, som er flad, skal kagen ikke bages så længe.

Glasur

6. Bland flormelis med vand til det har en ensartet masse. Smør et tyndt lag på - det skal fungere som "lim".

7. Rul fondant ud i en ensartet tykkelse og så det passer til kagens størrelse. Læg det forsigtigt på kagen og glat det ud. Rul sort fondant ud og skær det i 5-kanter - læg dem i et mønster, så det ligner den bold du gerne vil genskabe. Rul den grønne fondant ud i en lang pølse, så det passer i omkredsen til kagen. Klip halvt ned i det grønne fondant, så det ligner græs. Pensl med lidt vand i kanten af kagen og sæt græsset fast.

8. Du kan enten servere kagen med det samme eller du kan lade den stå i køleskabet et døgn inden servering. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke chokolade og piske dejen sammen. De kan også være med til at pynte den

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre