Svinekød i grøn karry med papadums

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 35 gramcashewnødder
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 fedhvidløg
  • 5 stkforårsløg
  • 150 gramchampignon
  • 500 gramsvinekød i strimler
  • 1/2 spskgrøn karrypasta
  • 120 grambambusskud
  • 2 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkøkologisk lime
  • 1 spsksoya- eller fiskesauce
  •  olie til friture
  •  olivenolie
  •  papadums
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kombinationen af grøn karry, kokosmælk og lime er virkelig god! Prøv selv i denne hurtige ret med svinekød og sprøde papadums, der er en slags asiatisk chips, der smager helt fantastisk. Og er du mere til kylling, kan du sagtens erstatte svinekødet med kyllingefileter.

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Rist nødderne på en tør pande og stil dem til side. Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Vask forårsløgene og skær dem i mundretter bidder på skrå. Hak lidt af den grønne top helt fint til pynt. Vask champignonerne og skær dem i kvarte.

3. Lynsteg nu kødet i en wok eller dyb pande i lidt olie sammen med ingefær, hvidløg og karrypasta. Når kødet har fået lidt farve, tilsætter du bambusskud, forårsløg og champignoner. Steg videre et par minutter og tilsæt kokosmælk, vand og bouillonterning. Bring det i kog. Lad det simre, til kødet er gennemstegt og tilsæt så reven skal og saft fra limefrugten og soya. Smag til og tilsæt evt. mere karrypasta, hvis retten skal være stærkere.

4. Tilbered de sprøde papadums i enten mikroovn eller olie efter anvisningen på pakken. Server med ris og drys med ristede cashewnødder og lidt hakket top fra forårsløgene.

5. Velbekomme :o)

Tip

Papadums fås i de fleste supermarkeder og findes ofte i små papæsker fra f.eks. Santa Maria på hylden med specialiteter, nudler osv. Har du i øvrigt kokosmælk tilovers, kan du blot fryse det ned i en plastbeholder med låg og tø det op næste gang, du skal bruge det.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre