Szechuan med oksekød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 400 gramoksekød i strimler
  • 1 stkæg
  • 1 spskmaizena
  • 2 spsksoya
  • 2 spskøsterssauce
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 100 gramgrønne bønner
  • 2 dlvand
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Szechuan med oksekød er en klassisk kinesisk ret - Mambeno style! Egentlig er det bare oksekød, masser af grøntsager, soya og østerssauce, men selvom det er simpelt, smager det helt forrygende. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær oksekødet i tynde strimler, hvis det ikke er gjort i forvejen. Bland kødstrimlerne sammen med æggehvide (blommen skal du ikke bruge), maizena, soya og østerssauce i en skål. Lad kødet marinere, mens du laver resten. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Skær løget i tynde både, del dem i lameller og hak hvidløget fint. Vask peberfrugterne, befri dem for kerner og skær dem i tynde strimler sammen med bønnerne. Bruger du friske bønner skal du lige nippe enderne af og blanchere dem i spilkogende vand i 15-30 sekunder og derefter overhælde dem med koldt vand.

4. Steg nu løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande. Lynsteg grøntsagerne i hold, så de bliver varmet godt op men stadig har bid. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

5. Tilsæt lidt mere olie og steg nu kødstrimler og marinade et par minutter, til kødet er næsten gennemstegt. Husk at røre godt, så marinaden ikke brænder på. Tilsæt alle grøntsagerne sammen med vandet og varm op under omrøring. Smag til med lidt mere soya og østerssauce, hvis du synes, og server med dampende varme ris.

6. Velbekomme :o)

Tip

Det er oftest billigst at købe en bøf eller to og skære i strimler. Og så smager det endda endnu bedre end de færdigskårede strimler fra køledisken.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre