Tacosuppe med hjemmelavede tortillachips

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 stksquash
  • 2 stktomater
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 1 spskspidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsekikærter
  • 285 gramløse majs
  • 2 stkavocado
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tacosuppe med hjemmelavede tortillachips

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en virkelig mættende og smagfuld mexicansk suppe med snackpeber, kikærter og kidneybønner. Suppen bliver serveret med sprøde hjemmelavede tortillachips, majs, avocado og creme fraiche på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 stksquash
  • 2 stktomater
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 1 spskspidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsekikærter
  • 285 gramløse majs
  • 2 stkavocado
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl snackpeber, squash og tomater. Skær snackpeber og tomater i små tern og riv squashen på den grove side af et rivejern.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg og snackpeber sammen med paprika, stødt koriander og spidskommen.

3. Tilsæt tomater, squash, hakkede tomater, vand og bouillon og lad suppen simre under låg i ca. 10 min.

4. Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem herefter i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade eller to beklædt med bagepapir og drys med salt.

5. Bag tortillachipsenen ved 175 grader i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.

6. Kom kikærter og kidneybønner op i en si, skyl dem med vand og tilsæt dem suppen. Lad suppen simre i yderligere 10 min. og smag til med salt og peber.

7. Hæld vandet fra majsene og kom dem op i en lille skål. Fjern stenene fra avocadoerne og skær dem i den ønskede størrelse.

8. Server suppen i skåle med hjemmelavet tortillachips på siden og majs, avocado og creme fraiche på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle tortillapandekagerne.

Ekstra smag: Smag til med chili og limesaft og top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre