Tærte med kylling, svampe og tomat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 50 gramgrahamsmel
  • 1/2 tsksalt
  • 75 gramsmør- koldt
  • 1/2 dlkoldt vand
  • Æggemasse
  • 100 gramrevet ost
  • 3 stkæg
  • 3 dlhytteost
  • 1 tsksalt
  •  peber
  • Fyld
  • 150 gramsvampe
  • 3 stktomater
  • 250 gramkyllingefilet
  • 1/4 pottepurløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tærter er fantastiske - både på aftenbordet og i madpakken dagen efter. Denne tærte kan spises af alle i familien, og osten giver den en lækker og cremet smag. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål. Skær smørret i tern og bland det sammen med melet med fingrene. Tilsæt vand og saml dejen.

3. Tryk dejen ud i en tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så boblerne den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. ved 175 grader varmluft. Tag tærteformen ud og skru ovnen op på 200 grader varmluft.

Æggemasse

4. Pisk osten sammen med de øvrige ingredienser i en skål.

Fyld

5. Skær de vaskede svampe og tomater i skiver. Skær derefter kyllingen i mundrette bidder - husk at bruge et seperat skærebræt og en seperat kniv til kyllingen. Steg først svampene på en pande - husk at krydre med salt og peber - og læg dem til side. Steg derefter kyllingen, til den lige nøjagtig har fået stegeoverflade hele vejen rundt - husk at krydre med salt og peber.

6. Fordel kyllingen på tærtebunden, herefter svampe, æggemasse og til sidst tomater.

7. Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smukt, gylden overflade. Pynt evt. med purløg.

8. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre