Tærte med tomat og spinat. Hertil simpel broccolisalat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 275 gramtærtedej
  • 30 gramspæde spinatblade
  • 10 stkcherrytomater
  • 4 stkæg
  • 200 gramhytteost
  • 1 stkbroccoli
  • 100 gramfrosne ærter
  • 125 gramblåbær
  • 4 spskolivenolie
  • 2 spskeddike
  • 1 spskhonning
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tærte med tomat og spinat. Hertil simpel broccolisalat.

I samarbejde med

3.8, Meget populær

En nem tærte med frisk spinat og cherrytomater. Serveret med en simpel broccolisalat med blåbær, ærter og olie- og eddike-dressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 275 gramtærtedej
  • 30 gramspæde spinatblade
  • 10 stkcherrytomater
  • 4 stkæg
  • 200 gramhytteost
  • 1 stkbroccoli
  • 100 gramfrosne ærter
  • 125 gramblåbær
  • 4 spskolivenolie
  • 2 spskeddike
  • 1 spskhonning
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Fordel tærtedejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 8 min. Tag den ud. Skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.

3. Skyl spinaten og cherrytomaterne og skær cherrytomaterne i halve. Rør æg, hytteost, spinat, salt og peber sammen i en skål.

4. Hæld æggemassen over tærtebunden og fordel cherrytomaterne på toppen. Bag tærten i ovnen i ca. 20 min. til æggemassen har sat sig og fået en gylden overflade.

5. Pluk små buketter af broccolien og blancher dem i ca. 5 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i de sidste 30 sek. Overhæld herefter broccoli og ærter med koldt vand og skyl blåbærrene.

6. Rør olivenolie, eddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål og vend den sammen med broccoli, ærter og blåbær.

7. Server den sprøde tærte sammen med broccolisalaten. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre tærtefyldet sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre