Tal-kage til børnefødselsdagen

Ingredienser

( 1 kage )

  • Kagebunde
  • 230 gramsmør-
  • 4 stkæg
  • 300 gramhvedemel
  • 2 tskbagepulver
  • 2 tskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 4 spskkakaopulver
  • 375 gramsukker
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • Kagecreme
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 2 spskkakaopulver
  • 40 gramflormelis
  • Pynt
  • 200 gramjordbær
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hip hip hurra! Er du løbet tør for kageidéer til ungernes fødselsdag? Så prøv vore nemme opskrift på den fineste tal-kage. Kagen kan laves i lige det tal, du har lyst til. Men bare et godt råd: Vælg gerne det samme tal, som dit barn fylder år ;o) Du finder skabeloner til tallene lige her. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Kagebunde

1. Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid, da det helst skal ha' stuetemperatur. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Bland mel, bagepulver, vanillesukker, salt og kakao sammen i en skål.

3. Rør smør og sukker sammen i en anden skål med en elpisker og tilsæt æggene et af gangen til massen er luftig. Tilsæt herefter den tørre melblanding.

4. Riv appelsinskallen fint på et rivejern. Skræl efterfølgende appelsinen, smid skrællen ud og giv kødet en snurretur i en minihakke. Bland reven skal og hakket appelsinkød i dejen.

5. Hæld dejen i en smurt firkantet bageform (ca. 20 x 30 cm) - eller, i en snæver vending, en rund form der er smurt eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

Kagecreme

6. Pisk fløden til skum og sigt kakaopulver og flormelis ned i. Pisk videre til flødeskummet kan vendes på hovedet uden af falde ud af skålen. Men husk ikke at piske så meget, at den begynder at skille.

7. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl eller en frysepose, som du senere kan klippe et hjørne af, når der skal pyntes. Stil flødeskummet på køl.

Pynt og samling af kage

8. Når bundene er kolde, kan du skær dem ud i lige det fødselsdagstal, du ønsker. Del dem herefter forsigtigt i to, så du har to bunde. Læg den ene bund på et kagefad - løft den f.eks. med to paletknive. Sprøjt halvdelen af flødeskummet på den nederste bund og læg forsigtigt den anden bund ovenpå.

9. Sprøjt resten af flødeskummet på toppen og pynt med skyllede jordbær i skiver. Hvis du har kagekrymmel, flag eller andet pynt, er det også perfekt!

10. Jubii, så må der endelig guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: lad dine børn være med til at piske dejen sammen. De kan også give appelsinskallen af og presse saften ud af appelsinen. De kan helt sikkert også være med til at pynte den og skrabe flødeskumsskålen:).

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre