Tatar med grillet grape og håndskårne fritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  • 2 stkgrapefrugt
  • 400 gramrump steak el. lign.
  • 60 gramkapers
  • 1 bakkekarse
  •  olie til friture
  •  mayonnaise
  •  sennep
  •  sukker
  •  flagesalt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tatar med grillet grape og håndskårne fritter

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Den lækreste tatar serveret med håndskårne fritter, grillet grape og sennepsmayo. Brug kun kød af højeste kvalitet, der dufter friskt. Få slagteren til at hakke det for dig eller skær det selv af kernen af et kødstykke af høj kvalitet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 grambagekartofler
  • 2 stkgrapefrugt
  • 400 gramrump steak el. lign.
  • 60 gramkapers
  • 1 bakkekarse
  •  olie til friture
  •  mayonnaise
  •  sennep
  •  sukker
  •  flagesalt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem ud til tykke fritter. Læg dem i koldt vand i en time, hæld vandet fra og skyl fritterne.

2. Kog herefter fritterne i vand, indtil de er møre men stadig hænger sammen. Det tager ca. 15 minutter. Tag dem forsigtigt op af gryden med en hulske og lad dem køle af.

3. Varm olien op til det syder, når du stikker en tandstik i olien. Steg kartoflerne i olien i hold indtil de får en svagt gylden farve. Tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle for at suge overskydende olie. Sluk for olien.

4. Del grapefrugterne i halve og pensl skærefladen med lidt olie. Grill grapefrugterne hårdt på en meget varm grill, grillpande eller almindelig pande.

5. Har du købt et helt stykke kød, så skær de ydre kanter fra, så du kun bruger kernen.

6. Hak nu kødet til en fin tatar med en skarp kniv. Dette kan tage lidt tid, og det kan være nødvendigt at tage en pause undervejs. Du kan også, i en snæver vending, skære kødet meget fint ud i små tern.

7. Anret tataren med kapers og karse. Placer de grillede grapefrugtstykker på hver tallerken med en god klat sennep rørt med mayonnaise og smagt til med salt, peber og evt. lidt sukker.

8. Varm olien op igen. Steg fritterne i hold indtil de bliver gyldne og sprøde.

9. Når fritterne er gyldne, tages de op af olien med en hulske og drysses med flagesalt.

10. Server tataren drysset med flagesalt og fritter som tilbehør. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre