Thaideller i grøn kokoskarry

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 4 tskgrøn karrypasta
  • 1 spsksoya
  • 1 stkæg
  • 1 stklime
  • 400 gramhakket svinekød
  • 2 dlkokosmælk
  • 4 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Thaideller i grøn kokoskarry

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Lækre deller a la fjernøsten fyldt med masser af ingefær, mild karrypasta og andre gode sager. Serveret i en lækker og mild grøn karrysauce med dampende varme ris som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 4 tskgrøn karrypasta
  • 1 spsksoya
  • 1 stkæg
  • 1 stklime
  • 400 gramhakket svinekød
  • 2 dlkokosmælk
  • 4 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løg, hvidløg og renset og skyllet peberfrugt helt fint - eller giv det en tur i en minihakker. Skræl ingefæren og riv den fint.

2. Rør halvdelen af løgblandingen, ingefær, halvdelen af karrypastaen, soya, æg, saften fra halvdelen af limen og kødet sammen i en skål. Steg evt. en prøvedelle for at smage om krydringen er, som du vil have den.

3. Opvarm en slat olivenolie i en stor pande. Form fine små kødboller, på størrelse med golfbolde, med hænderne. Steg dem forsigtigt, til de har fået farve på alle sider. De behøver ikke være gennemstegte - det bliver de senere. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Tag kødbollerne fra panden uden at gøre den ren. Dæk kødbollerne til og stil dem til side. Hæld lidt ekstra olivenolie på panden og tilsæt resten af løgblandingen og karrypastaen. Steg et minut eller to og tilsæt kokosmælk, vand, smuldret bouillonterning og lidt limesaft.

5. Bring saucen i kog og lad den simre et par minutter, mens du smager til. Tilsæt evt. lidt mere limesaft og karrypasta, hvis du synes. Selvom saucen i de fleste thairetter ikke er jævnet, er vores unger ret vilde med sauce, der hænger fast på risene! Er dine det samme, kan du jævne saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop eller en hurtig jævning rystet sammen af mel og vand. Husk at jævnet sauce bliver tykkere, når den når kogepunktet - så tilsæt kun lidt jævning ad gangen.

6. Læg bollerne forsigtigt i saucen og lad det hele simre, til bollerne er gennemstegte. Server sammen med de dampende varme ris og pynt med lidt grønt på toppen, hvis du trænger til farve. Velbekomme!

Tip

Har du lyst, kan du udskifte svinekødet med hakket kyllingekød. Så får du lidt mere fedtfattige deller med en mildere smag. Og har du kokosmælk tilovers, så frys det ned i en beholder med tætsluttende låg. Så har du til næste gang.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre