Thailandsk congee med kylling, champignon og peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramjasminris
  • 1.2 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 200 gramchampignon
  • 400 gramkyllingefilet
  • 0.5 dlsesamolie
  • 2 spsksoya
  • 3 cmingefær
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stklime
  • 150 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Et friskt bud: Du har aldrig smagt congee før? Men bare rolig, for retten er både simpel, billig og, hurra, smager fantastisk! Congee er en asiatisk risret, som kan laves i adskillige varianter. Her har vi lavet den med kylling, sesamolie og champignon. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl risene grundigt i en si, så al den mælkehvide stivelse forsvinder. Kog nu risene med vand og smuldret grøntsagsbouillon - følg tilberedningstiden på posen.

2. Risene skal først bulderkoge i et minuts tid og herefter koge videre ved svag varme under låg, til de har absorberet væden. Det er meningen, at risene skal have en grødet konsistens - hvis de er blevet for faste, tilsætter du blot lidt vand.

3. Rens og skyl imens champignonerne og skær dem i kvarte. Skær kyllingen i mundrette stykker - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Steg nu champignoner og kylling i lidt olivenolie på en pande, til kyllingen er gennemstegt. Husk at krydre med salt og peber - og stil til side.

4. Hæld sesamolie, soya, skrællet ingefær, hvidløg og saften fra limen i en blender eller minihakker og giv det hele en snurretur, til du har en jævn sovs.

5. Vend sovseblandingen sammen med de kogte ris og smag til med salt og peber.

6. Sevér retten med de stegte champignoner, kylling og peanuts på toppen - og evt. lidt andre grøntsager fra grøntsagsskuffen som topping.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis du har citrongræs eller limeblade på lager, så tilsæt lidt til risene. Hvis familien er til friske koriander, så smager de også super godt på toppen af retten. Sesamolie giver en fantastisk smag og fås i de fleste supermarkeder, men du kan, i en snæver vending, også bare bruge olivenolie.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre