Tom kha gai med kylling og kokosmælk

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 dlkokosmælk
  • 2 stkcitrongræs
  • 8 stkkaffir limeblade
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 tsksukker
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 250 gramchampignon
  • 400 gramkyllingefilet
  •  fuldkornsnudler
  • 1 stklime
  •  tørret chili
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tom kha gai med kylling og kokosmælk

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Thailandsk mad smager fantastisk! Og selvom navnet på opskriften måske lyder lidt som når familiens yngste øver sig på at tale, smager tom kha gai fantastisk! Det er en klassisk thailandsk ret med masser af smag fra ingefær, limeblade, kokosmælk og fiskesauce. Glæd dig - den er forrygende god og super nem at lave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 dlkokosmælk
  • 2 stkcitrongræs
  • 8 stkkaffir limeblade
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 tsksukker
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 250 gramchampignon
  • 400 gramkyllingefilet
  •  fuldkornsnudler
  • 1 stklime
  •  tørret chili
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Ryst kokosmælken godt, så klumperne forsvinder og hæld den i en gryde. Skær den øverste del af citrongræsset fra og smid væk. Giv den nederste del en god omgang tæsk - f.eks. med bladet af en kniv, til den revner. Det fremmer smagen. Tilsæt citrongræs, limeblade, revet ingefær, fiskesauce og sukker til kokosmælken og rør godt. Tilsæt vand og smuldret hønsebouillon.

2. Rens og skyl champignonerne og skær dem i skiver. Skær kyllingen i mundrette stykker og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende Tilsæt champignon og kylling til kokosblandingen og bring det i kog. Lad det simre i ca. 10 min.

3. Kog imens nudlerne efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.

4. Smag suppen til med salt, fiskesauce og lidt limesaft. Tilsæt chili efter smag, behag og familiens yngste ganer!

5. Tilsæt nudlerne til suppen lige inden servering og husk, at limeblade og citrongræs ikke skal spises med blot give smag.

6. Og så må der slubres - velbekomme!

Tip

Citrongræs finder du i grøntsagsafdelingen og limebladene på hylden med asiatiske specialiteter. Hvis du ikke kan få fat i citrongræs, så udskift det med en håndfuld citronmelisse eller revet skal fra  en citron. Kaffir limeblade kan erstattes af en økologisk revet limeskal. I nogle supermarkeder kan du også købe færdig tom kha pasta i en pose eller på glas. Så skal du blot erstatte citrongræs og limeblade med 1-2 spsk. pasta.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre