Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
0 min
Tomatsalat fungerer rigtig godt som tilbehør til et væld af retter. Såvel lasagne som lette sommerretter. Her er den toppet med vores lækre rucolapesto, der giver tomatsalaten endnu mere karakter.
Portioner
Ingredienser
- Tomatsalat
- 6 stktomater
- 250 grammozzarella
- 1/2 pottefrisk basilikum
- Rucolapesto
- 75 grampinjekerner
- 1 pakkerucola
- 1.5 dlolivenolie
- 1 fedhvidløg
- 50 gramparmesan- eller anden hård ost
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Rucolapesto
1
Rist pinjekernerne på en pande, til de har fået lidt farve og dufter dejligt.2
Blend alle ingredienser til den ønskede konsistens i en foodprocessor eller minihakker. Smag til med salt og peber og juster evt. konsistensen med lidt olivenolie.Tomatsalat
3
Skær tomater og mozzarella i skiver. Læg dem skiftevis i lag på en tallerken, dryp med pesto og pynt med basilikum.4
Velbekomme!Tip
Hvis du har pesto til overs kan du hælde det i en beholder og toppe med en god slat olivenolie, så der ikke kommer ilt til pestoen. Så kan den holde sig længere i køleskabet - eller fryses ned.